DTP si PrePress

Audiență:

Utilizarea colecției de programe Adobe Creative Suite (Illustrator, Photoshop, InDesign, Acrobat) cu toate opțiunile avansate de care beneficiază. Cursul urmărește toate detaliile de care trebuie ținut seama în procesul de creație pentru ca un designer să poată obține rezultatele la care se așteaptă. Asta înseamnă că o să analizăm toate greșelile care pot apărea în procesul de creație și o să găsim soluții la aceste probleme. Se discută și problemele celorlalte aplicații din domeniu (Corel, Microsoft Office, etc.)

Din cuprinsul cursului

• Culoare, Rezoluție, Fonturi
Trecerea în revistă a noțiunilor de bază pentru a ne asigura că vorbim de aceleași concepte; grafică vectorială și rasterială; rezoluții; spații de culoare; culori spot; trapping; fonturi și problemele lor; editarea fonturilor OpenType.

• Programe utilizate în industria grafică
Programe de editat imagini; programe de editat grafica vectorială; programe de paginare; utilitare grafice; programe de tip office; plug-inuri utile; comparații.

• Adobe Photoshop
Culori spot, transparențe, trapping, corecții de culoare, spații de culoare. Fonturi în Photoshop. Retușări de imagini.

• Adobe Illustrator
Editarea curbelor în Illustrator; selectarea obiectelor; gradienți (mesh); spot colors; overprint; utilizarea corectă a transparențelor; fonturi OpenType; trapping; export pentru PrePress; generarea fișierelor PS.

• Adobe InDesign
Proiectarea documentelor; pagini master; import text/imagini/grafică; integrarea produselor Adobe; paginarea textului; formatarea textului; facilitățile fonturilor OpenType; transparențe; colorarea imaginilor; soft-proofing; layere; plug-in-uri; versiunea pentru PageMaker; pregătirea pentru tipar; obținerea fișierelor PDF pentru tipar .

• Adobe Acrobat & PDF
Setări pentru Acrobat Distiller; caracteristici PrePress ale fișierelor PDF; editarea textelor, a imaginilor și a graficii în PDF; analiza fișierelor PDF; descoperirea problemelor din fișierele PDF; soft-proofing; remote-proofing; separații; export; PDF/X; opțiuni de securitate și dinamică în formatul PDF .Facilități
- suport de curs;
- exemplificări in direct a facilităților programelor prezentate;
- parte practică cu rezolvari de probleme;
- masa de prânz;
- acces la calculator (OS X sau Windows 7);
- Diplomă de absolvire;


Partener: ITTraining
Trainer: Sorin HAȘEGAN
Tip: Sală
Cod: DTP
Durata: 3 zile

Alte cursuri similare
Cuvinte cheie